50 LET SLAKOVE GLASBE

SPOMINSKI KONCERT NA OTOČCU (2014)

Ob visokem jubileju, 50 let glasbe Lojzeta Slaka, so se številni slovenski glasbeniki s svojim glasbenim repertoarjem spomnili na pokojnega Lojzeta Slaka in na člana Ansambla Lojzeta Slaka in Fantov s Praprotna, Toneta Štritofa.


Legenda in slovenski narodni junak, kot je Lojzeta Slaka poimenoval pesnik Tone Pavček, je bil dejaven na vseh področjih, ki so povezana z glasbo. Tako se je skupaj z Janezom Pavlinom in Slavkom Podbojem podal v organizacijo prireditve Boš videl, kaj dela Dolen'c, ki je dobro obiskana že vse od njenega začetka, leta 1992. Lojze Slak je na tej prireditvi povezal slovenske pokrajine in različne zvrsti glasbe. 

V spomin na dolenjskega godca in nedavno preminulega člana Fantov s Praprotna Toneta Štritofa je bila tudi prireditev, 22. novembra 2014, v Teniškem centru Krka na Otočcu, na kateri se je poleg legendarnih Fantov s Praprotna zvrstilo več uspešnih glasbenih skupin narodno-zabavne glasbe, in sicer ansambli Pogum, Mladi Dolenjci, Novi spomini, ansambel Petra Finka, Nemir, Čuki, Igor in zlati zvoki, Rubin, Vrisk, Spev, Veseli Dolenjci, mladi harmonikarji šole Tonija Sotoška in Jože Bohorč.
Za povezovanje prireditve, skeče in smeh v dvorani pa so poskrbeli: najbolj znana mama na Dolenjskem, to je Mama Manka, priljubljeni voditelj Silvester Polak, humorista Brajdimir in Krjavelj, Luka Bregar, Slavko Podboj, Leopold Pungerčar in druga vesela druščina.

 

Nazaj